Schooljeugd duikt ook op Mina Koes

Steen Mina Koes.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Het succes dat de theatervoorstelling over de moord op dienstmeisje Mina Koes vooruit is gesneld, gaat ook niet aan de kinderen van de basisschool voorbij. Speciaal voor leerlingen van de groepen 7 en 8 komt er een speciale kindertheatervoorstelling: Het raadsel van de Steen.

Het bijzondere er aan is dat kinderen zich aan kunnen melden om hierin mee te spelen. Ze gaan de kokende weken, te beginnen op woensdag 4 maart gezamenlijk repeteren voor de voorstelling die op zondag 21 juni in Theaterkuil de Falieberg gepland staat. Er staan 14 repetities van slechts een half uurtje op de agenda – de jeugd heeft het al zo druk – om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de première.

De voorstelling wordt geregisseerd door Roelie Rozema en gaat uiteraard ook over het mysterie rond de dood van Mina Koes. De steen in natuurgebied Het Zwarte gat staat centraal, want daarin is iets gekerfd. Iets dat te maken heeft met de moord op Mina Koes in 1881. De kinderen gaan met dit verhaal terug naar de 19de eeuw, maar plaatsen het in de 21ste eeuw. Het thema is namelijk zinloos geweld en dat wordt met dit verhaal uitgelegd.

Leerlingen kunnen zich in het kader van Actief na Schooltijd aanmelden voor deze theaterprimeur. Volgens coördinator Leonoor Colenbrander worden kinderen gezocht die toneelspelen leuk vinden, ook voor publiek durven te spelen in groep 7 of 8 zitten. Informatie en aanmelden kan via www.actiefnaschooltijd.nl/activiteiten.

Reacties