Sietse Dam spreekt bij Alzheimer Café Hoogeveen

Foto:

Hoogeveen/Zuidwolde – Huisarts Sietse Dam is gastspreker in het Alzheimercafé Hoogeveen. Op donderdag 6 februari om 19.30 uur staat de “de diagnose Dementie en de rol van de huisarts” centraal. De eerste vermoedens van dementie gaan vaak gepaard met onzekerheid, een gevoel van onbehagen, oftewel een “niet pluis gevoel”.

“Mijn partner zegt dat ik van alles vergeet, maar ik denk dat het wel meevalt”, is er iets mis met het geheugen? “Mijn moeder is constant haar sleutels kwijt”, is er sprake van beginnende dementie?

De huisarts is vaak de eerste persoon die in vertrouwen wordt genomen bij klachten over het geheugen. Wat kan de huisarts doen? Stelt hij zelf de diagnose of verwijst hij door naar de geheugenpoli?

Ook is het belangrijk te weten wat uw huisarts kan betekenen in het vervolgtraject en bij mensen met vergevorderde dementie die nog thuis wonen. Alle vragen zijn welkom. De trouwe bezoeker wordt erop gewezen dat de aanvangstijd met ingang van 2020 is gewijzigd. Er is nu inloop vanaf  19.00 uur en het programma begint om 19.30 uur.

Aangrijpend

Het Alzheimer Café is er voor iedereen die meer wil weten over dementie. Inloop vanaf 19.00 uur, om 19.30 uur aanvang programma en dit eindigt rond 21:00 uur.

Dementie, is een ingrijpende aandoening die niet alleen de patiënt, maar ook diens naasten diep treft. Goede informatie en uitwisseling van ervaringen kunnen hen tot grote steun zijn. Het Alzheimer Café Hoogeveen is een trefpunt voor mensen met dementie, familie, hulpverleners en belangstellenden. Ook zijn er Casemanagers Dementie aanwezig op de caféavonden. Op de boekentafel vindt men tal van boeken, brochures en informatiefolders.

Alzheimer Café Hoogeveen: Buurtcentrum Het Oor, Van Goghlaan 7 in Hoogeveen.

Reacties