Omgaan met zorgsignalen binnen vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk heel belangrijk.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – ViP De Wolden houdt dinsdag 4 februari een bijeenkomst speciaal voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties over ‘Omgaan met zorgsignalen binnen het vrijwilligerswerk’ in Ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde.

Vrijwilligers zijn betrokken bij mensen vanwege het vrijwilligerswerk dat ze doen. Hierdoor kunnen zij van dichtbij zien wat er kan spelen in huishoudens, ook als het gaat om onveiligheid. Maar hoe gaan deze vrijwilligers om met bepaalde ‘niet pluis’ gevoelens in hun werk als vrijwilliger.

Kopje soep

‘In deze bijeenkomst willen wij samen met jullie op een informele manier, onder het genot van een kopje soep en een broodje van gedachten wisselen.  De mensen gaan na afloop van deze avond naar huis met tips hoe ze kunnen handelen bij eventuele zorgen en dat ze vervolgens hun werk als vrijwilliger kunnen uitvoeren met een zeker gevoel.

Deze avond wordt verzorgd door twee (school) maatschappelijk werkers van Welzijn De Wolden. Wie graag aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden vóór 31 januari aan via [email protected] of tel. 0528 – 378686. Aanmelden kan ook via de website van ViP De Wolden, www.vipdewolden.nl. Vanaf 17.30 uur is de inloop en de avond begint om 18.00 uur in Ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde en is gratis toegankelijk.

Wie nog vragen heeft over deze avond: neem dan contact op met de medewerkers van ViP De Wolden via bovenstaande gegevens.

Reacties