Verpauperde locatie Ruinen wordt aangepakt

Terrein ideaal voor MTB-streetrace.
Terrein ideaal voor MTB-streetrace.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Na de metamorfose die het oude gemeentehuis van Ruinen heeft ondergaan, is nu het laatste deel aan de beurt: de oude parkeerplaats aan de zuidkant. De uitstraling was er een van verpaupering en was de mensen in Ruinen al jaren een doorn in het oog

Samen met de eigenaars van het pand heeft de gemeente een inrichtingsplan opgesteld dat voorziet in meer groen en aansluiting bij de Brink. Het plangebied beoogt tevens te fungeren als een natuurlijke verbinding met de Kaamp.

Herstructurering

Vanuit de gemeente moet een bedrag van 70.000 euro beschikbaar worden gesteld, de provincie betaalt 212.000 euro mee uit de pot ‘Herstructurering ruimtelijke kwaliteit’. Voor het dorp is deze kwaliteitsimpuls de kers op de taart die het Centrumplan Brink is. Het gebied moet wat de gemeente en de eigenaars van het oude gemeentehuis betreft onderdeel gaan uitmaken van het hele gebied. De eigenaars hebben het plan om een doorgang te creëren van de zuid- naar de noordkant van het pand, zodat het niet meer nodig is om om het gebouw heen te lopen.

Spin-off

In feite is deze ontwikkeling ene spin-off van het hele Centrumplan Brink Ruinen, dat in 2010 al werd ingezet. Datzelfde geldt voor de ontwikkeling van appartementen op de hoek Brink-Westerstraat, waar Eddie de Jong zijn garage had. Het college van B en W hecht er aan te noemen dat deze ontwikkeling de ontbrekende schakel vormt in de verbinding van het grote parkeerterrein aan de Kaamp, via de Brink, de Mariakerk en het Kloosterpad naar de Poort van Ruinen en het Dwingelderveld. De werkzaamheden om de plannen te realiseren staan gepland in de periode van februari tot en met april.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen