Volop actie in centrum van Fort

Fort – Veel nieuw uit Fort deze week. Een nieuwe jeu de boulesbaan, overleg over extra parkeerplaatsen bij dorpshuis De Snikke en opnames voor de actualiteitenrubriek EenVandaag op de landelijke televisie. En dan hebben ze in Fort komende zondag vanaf 13.00 uur het Fortiger Winterfestijn.

Het bestuur van Streekbelang Fort is in overleg met de gemeente De Wolden voor de aanleg van extra parkeerplaatsen bij dorpshuis De Snikke. ‘We hebben zoveel activiteiten in het dorpshuis, dat buiten een probleem met parkeren ontstaat’, zegt voorzitter Henri Wildeboer van Streekbelang Fort.

Het komt te vaak voor dat auto’s her en der in de berm voor woningen geparkeerd staan. ‘Er ligt nog 500 vierkante meter grasland achter De Snikke en we willen kijken of dat een verhard parkeerterrein kan worden.’ Direct na de opening van de jeu de boulesbaan werd dinsdagmorgen overleg gestart met de aanwezige ambtenaren van de gemeente.

Samenwerking

Met de opening van de jeu de boulesbaan in Fort, is de goede samenwerking tussen Streekbelang Fort, dorpshuis De Snikke en woonzorg De Berkenhof nog eens onderstreept. De baan werd dinsdagmorgen met een welgemikte worp geopend door Hennie Oost, bewoonster van De Berkenhof.

Als het niet geregend had, dan hadden de bewoners van het woonzorgcentrum graag een partijtje gespeeld op de nieuwe baan, want tot nu toe speelden ze in de gang van De Berkenhof. ‘En dat is niet ideaal, maar het kan. Het is fantastisch dat er nu een echte baan is, want we hebben hier een grote groep bewoners die graag jeu de boules speelt’, laat Jacqueline Smit van De Berkenhof weten.

Snelle actie

Het was een snelle actie, want in september vorig jaar kwam de vraag bij Streekbelang Fort terecht vanuit De Berkenhof. ‘Hier lag toch een verloren hoekje’, wijst voorzitter Henri Wildeboer van Streekbelang naar de plek voor het dorpshuis, waar ooit het fietsenhok van de basisschool stond. Zowel hok als school bestaan niet meer, maar iedereen zag het wel zitten om er een jeu de boulesbaan aan te leggen. ‘Het was er niet vlak en moest toch al aangepakt worden. We wilden het dorpshuis toch al beter toegankelijk maken voor rolstoelen, konden we nu mooi twee vliegen in een klap slaan.’

Op 3 januari begon Vincent Wildeboer van Wildeboer Infra en Agro met de bestrating, Vincent legde tevens de baan aan. Alles gebeurde zonder ook maar één cent subsidie. De baan en het herstraten is betaald door Streekbelang Fort.

Televisie

Woonzorg De Berkenhof in Fort had dinsdag niet alleen een feestje te vieren met de opening van de jeu de boulesbaan, ook liep er een cameraploeg rond van EenVandaag, het actualiteitenprogramma van het eerste televisienet. Er werden opnames gemaakt om de bijzondere opzet van deze woonomgeving voor ouderen onder de aandacht te brengen van de rest van Nederland. De Berkenhof heeft vestigingen in Fort, Ansen, Havelte en Kerkenveld.  De uitzending was woensdagavond om 18.15 uur en is terug te zien op ‘Uitzending gemist’.

Reacties