Wolderwijs gelukkig op nieuwe locatie

Zuidwolde – „Het bevalt ons erg goed in het nieuwe pand.” Directeur-bestuurder Martijn Mulder schudde vrijdagmiddag de ene na de andere hand bij het open Huis van Wolderwijs. De verhuizing van Ruinerwold naar de Schoolstraat in Zuidwolde heeft de organisatie goed gedaan. „We zijn met 6 personen begonnen in Ruinerwold, als iedereen er is zijn dat er nu 12. Aan Dijkhuizen was dat echt te krap”, kijkt Mulder terug.

Met name de realisering van de stichting Kindcentra Wolderwijs leverde extra drukte in het oude kantoor op. Werknemers voelden zich soms haast gevangen in een pot met pieren. „Je hoorde alles wat er werd gezegd en kreeg informatie mee die je helemaal niet wilde weten”, zegt een medewerker met een glimlach. „En het pand aan Dijkhuizen gaat toch tegen de vlakte, alleen konden we daar niet op wachten.”, vult Mulder aan. Op de locatie in Ruinerwold komt een groot appartementencomplex, waar mogelijk dit jaar de eerste schop nog voor de grond in gaat.

Politiebureau

De gemeente kwam met het voormalige politiebureau op de proppen en dat bleek een gouden greep. Er werd flink verbouwd en geschilderd, want het bureau stond al een tijd leeg. Er werd door allemaal lokale ondernemers aan gewerkt. „Dat vonden we heel belangrijk, de elektricien, de schilder; ze komen allemaal zo binnen.” Vrijdagmiddag waren al deze werkers er ook om te vieren dat alles klaar is en dat er inmiddels goed gewerkt wordt door de Wolderwijzers.

De Wolderwijsfamilie is er mee in z’n nopjes. „Het pand straalt rust uit. We hebben hier veel meer mogelijkheden om mensen te ontvangen. Voor studiedagen huurden we elders ruimte, dat hoeft nu niet meer. En we laten de cateraar nu gewoon hier komen. Dit is trouwens niet alleen het pand van het stafbureau, maar ook van de mensen van alle aangesloten scholen. Iedereen kan hier terecht”, glundert Mulder.

Overigens was de donderdag benoemde opvolger van Martijn Mulder, Berien Bakker, niet aanwezig. Dat vond de organisatie iets te vroeg, zij komt binnenkort naar Zuidwolde ter kennismaking.

 

Reacties