Stichting Historie Ruinen leeft volop

Hennie Kuijer zingt het echtpaar Schenkel toe.
Foto: Jans Schulting

Ruinen – Een volle zaal van hotel-restaurant Kuik bewees maandagavond dat de stichting Historie Ruinen leeft als nooit tevoren. In deze zaal vond traditiegetrouw weer de nieuwjaarsreceptie van de stichting plaats. In de voorverkoop waren al veel kaarten verkocht, maar ’s avonds kwamen daar nog zoveel belangstellenden bij, dat de zaal helemaal vol raakte.

Vele handen werden geschud en daarbij viel het ook nu weer op dat oud-inwoners van Ruinen van deze gelegenheid gebruik maakten om elkaar weer eens te spreken.

Hennie Kuijer en Bart Kiers openden de avond met een welkomstlied, waarna voorzitter Bertha Huizinga van de stichting Historie Ruinen iedereen een goed 2020 wenste. Thomasvaer en Pieternel, met dit keer Bertus van Dijk als vertrouwde Thomasvaer en met de als Pieternel meer dan voortreffelijk debuterende Truida Niezing, werden de wederwaardigheden in de voormalige gemeente Ruinen naar voren gebracht. Jan Luning tekende ook dit keer weer voor de teksten.

De medewerkers Bakkerij Steenbergen verrasten het publiek met een prachtig lied, dat ze beëindigden met de mededeling dat ze daarna weer met de traditionele oliebollen rond zouden gaan in de zaal. Aan het eind van de gezellige samenkomst werd de in de zaal  aanwezige Jan Schenkel compleet verrast toen hij uit handen van burgemeester De Groot een koninklijke onderscheiding kreeg. Reden voor veel mensen om nog gezellig tot in de kleine uurtjes na te praten.

Reacties