Oud-Hollandse spelletjes met Vakantiekids

Zuidwolde – De laatste donderdag van de kerstvakantie organiseerde Vakantiekids een gezellige spellenmiddag. ’s Middags was gereserveerd voor de kinderen in de leeftijd van groep 1 tot en met 4 en ’s avonds was het de beurt aan de kinderen van groep 5 tot en met 8.

De keuze was reuze! Vele behendigheids-, doe- en denkspelletjes stonden uitgestald in de school. Kinderen vermaakten zich prima met onder andere een groot dambord, sjoelbak, ringwerpspel, kegelspel, spiraalspel, visspel, tolbak, gatenkaasspel, blikgooien, Mikado, Jenga en blikgooien. Het pronkstuk was het levend ganzenbord in het gymlokaal. Gea en Nathalie van Vakantiekids : ‘Hier zitten de nodige uurtjes in en meters schildertape is hiervoor gebruikt, maar uiteraard hebben we dit met veel plezier gedaan’.

Ondernemers

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door lokale ondernemers, Waringin, Speel-O-Theek en de inzet van ouders. Wie zich geroepen voelt om iets te kunnen betekenen in de organisatie of zijn/haar medewerking wil verlenen voor de Vakantiekids kan zich aanmelden via [email protected]. In de voorjaarsvakantie staat de volgende activiteit gepland. De activiteiten van de Vakantiekids zijn via Facebook te volgen.

Reacties