Tuinvogels tellen bij Bezoekerscentrum

Groenlingen.
Foto: Dick van Egmond

Ruinen – Bij de vogelvoedertafel in de tuin van bezoekerscentrum Dwingelderveld is het gezellig druk. Koolmezen, pimpelmezen, merels, vinken, groenlingen, roodborstjes en nog veel meer tuinvogels strijden om de lekkerste zaden en vruchten die vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben opgehangen. Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling in het weekend van 25 en 26 januari staan gidsen klaar met verrekijkers en telescoop om samen met bezoekers vogels te tellen. Iedereen is van harte welkom om tussen 13.00 en 15.30 langs te komen en samen de meest opvallende en kleurrijke vogels te bewonderen.

Vogelspeurkaart

Ook voor kinderen is het extra leuk om tijdens deze middagen vogels te komen tellen. Als ze lid zijn van OERRR krijgen ze een leuke vogelspeurkaart cadeau. Met een beetje geluk zijn alle vogels op de speurkaart te vinden.

Meer informatie op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Reacties