KIOS organiseert AP Buitenbeker-toernooi

Foto: hans s Foter CC BY-ND

Op woensdagavond 10 juni organiseert korfbalvereniging KIOS uit Ruinerwold in samenwerking met het District Noord van het KNKV de finale ronde van het AP Buitenbeker toernooi. Een bekercompetitie voor teams uitkomend in de standaard derde klasse of lager en reserve tweede klasse of lager.

 

Deze bekercompetitie stamt al uit 1972 en is toen vernoemd naar Arend Pieter Buiten. Dit gebeurde om één van de markante figuren uit geschiedenis van de Drentsche Korfbal Bond (DKB), maar ook van “zijn” vereniging KIOS uit Ruinerwold, blijvend te gedenken. Dat KIOS dit jaar de organisatie heeft van deze finaleronde past dan ook in het kader van de viering van het 95 jarig jubileum van de club, waarvan in 1920 Arend Pieter Buiten ook één van de oprichters was.

 

Nu 95 jaar later is het helaas KIOS 2 als laatst overgebleven reserveteam net niet gelukt zich voor deze finaleronde in eigen huis te plaatsen door in de laatste voorronde na strafworpen te verliezen van DIO 1 uit Oosterwolde. De andere deelnemers zijn Olympia 1 uit Twijzel, De Waterpoort 1 uit Sneek en EKC’2000 1 uit Emmen.
Deze vier ploegen zullen op woensdag 10 juni op het sportpark achter Dorpshuis Buddingehof (Dijkhuizen 68A, Ruinerwold) vanaf 19.00 uur tegen elkaar strijden, waarna om circa 22.00 uur de prijsuitreiking zal zijn.

Reacties