Gijs van der Klocht FIFA-koning De Wolden

Ruinerwold – De 11-jarige Gijs van der Klocht  uit Ruinerwold heeft de titel FIFA-koning van De Wolden verdiend. Hij won vanmiddag in de finale van plaatsgenoot Stijn Smid. Derde werd Jeroen Kleen uit Koekange, de vierde plaats was voor Maarten van Dieren uit Ruinen.

De finale in Uitgaanscentrum De Klok in Ruinerwold was de apotheose van drie voorrondes: in Zuidwolde, Ruinen en Ruinerwold. De voorronde die voor de Wijk gepland stond, moest tot teleurstelling van de organisatie afgelast worden vanwege een gebrek aan deelnemers. Die waren er in de andere dorpen wel voldoende en uiteindelijk streden vanmiddag tien gamers op schermen en Playstations van Gameshop Play-It van Freddy Tjarks.

De wedstrijd werd georganiseerd door Young De Wolden, dat altijd open staat voor suggesties van jongeren om nieuwe evenementen te organiseren. Zo werd enige weken geleden een succesvol lasergame-evenement afgewerkt en staat voor 19 januari het ketenzaalvoetbaltoernooi in Ruinen op de agenda. Daar hebben zich al negen teams voor aangemeld.

Reacties