Vitesse’63 zaalvoetbalwinnaar in en tegen Ruinen

Vitesse'63 wint in Ruinen.
Foto: Eigen foto

Ruinen – Het zaalvoetbalteam van Vitesse’63 uit Koekange is gisteren winnaar geworden van het traditionele zaalvoetbaltoernooi van vv Ruinen. In een spannende finale werd de gastheer na penalty’s verslagen. Grote man bij Vitesse was Tim Kuik, die op deze finaledag vijf keer scoorde. Ruinen verraste in de poule door op de valreep van koploper Noordscheschut 1 te winnen: 1-0.

De finaledag van het 40ste kerstzaalvoetbaltoernooi wordt altijd afgesloten met de strijd bij de mannen. Acht teams hadden zich daarvoor geplaatst en deze speelden in twee poules. Vitesse’63 nam het op tegen Noordscheschut 2, ZZVV 2 en Havelte, Ruinen speelde in een poule met Noordscheschut 1, Alcides en Oranje Zwart. De winnaars plaatsten zich voor de finale.

Degelijk

Vitesse begon met een degelijke 2-0 zege op Noordscheschut 2 door treffers van Kuik en Jeroen van den Berg. Tegen de reserves van ZZVV werd het 1-1, weer scoorde Kuik. Havelte werd met 3-0 verslagen door treffers van Tim Kuik (2) en Jeroen van den Berg. In de finale nam Vitesse een 1-0 voorsprong door (weer) Tim Kuik, maar Ruinen kwam langszij via Anthal Horlings. Nadat Richard van den Berg de paal nog raakte voor Vitesse, moesten strafschoppen de beslissing brengen. Keeper Oldengarm stopte er namens zijn ploeg uit Koekange twee, Sander van Dijk en Jeroen van den berg raakten het het wel en bezorgden zo Vitesse de zege.

Reacties