Bouwbedrijven vallen straks in een gat

Het verdwijnen van het lage btw-tarief leidt tot failliete bouwbedrijven in Drenthe. Dat verwacht Wim de Boer van de Noordelijke Vereniging Burgerlijke en Utiliteitsbouw in Ruinen.

De Noordelijke aannemers staan er komende winter slecht voor. Voor de periode na 1 oktober hebben ze nog weinig of geen werk kunnen binnenhalen, meldt de NVBU (Noordelijke Vereniging Burgerlijke- en Utiliteitsbouw).
Volgens NVBU-secretaris Wim de Boer hebben de noordelijke aannemers op dit moment nog ruim voldoende werk, schrijft hij aan staatssecretaris Weekers in een brief waarin een hij er op aandringt om het lage BTW-tarief voor onderhouds en renovatiewerkzaamheden ook na 1 oktober aan te  houden. De NVBU ziet de toekomst anders zeer somber in.
Dat lage BTW-tarief heeft ertoe geleid dat de noordelijke bouwdbedrijven in elk geval tot 1 oktober goed in het werk zitten. “Dat de regeling met drie maanden werd verlengd, was een schot in de roos”, zegt De Boer. Maar voorlopig ziet hij de toekomst somber in. “Veel bedrijven zien de komende wintermaanden met zorg tegemoet en vrezen hun perosneelsbestand te moeten inkrimpen.”