Waar kun je het carbidschieten beleven?

d'Olde Karke als middelpunt van het dorp Echten.
d'Olde Karke als middelpunt van het dorp Echten.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – Op vele plaatsen in De Wolden wordt vandaag flink met carbid geschoten, niet alleen mooi om te doen, maar voor de meeste mensen gewoon leuk om naar te kijken. In Ruinerwold kun je terecht bij de mensen van keet de Spekbraander aan de Dr. Larijweg ter hoogte van nummer 56, waar bij de familie Gol sinds twee jaar in de ochtend al wordt begonnen met carbidschietles. ’s Middags komen de grote pullen tevoorschijn voor het echte werk.

In Ruinen is het de hele middag tot half vijf feest op de Kaamp, waar een speciaal feest wordt gehouden, ook na middernacht overigens, want dan barst daar het Nieuwjaarsfeest los.

Op de Bloemberg (nummer 36) is het elk jaar spektakel. Van 14.00 tot 22.00 uur wordt daar flink geschoten, jaarlijks is er een vreugdevuur en vanuit de tent is er muziek en wat te drinken.

In Alteveer en Kerkenveld zijn ook meerdere locaties met carbidschieten. Keet Boshut FM schiet aan de Gedempte Wijde Wijk tussen 10.00 en 16.00 uur met volop eten en drinken, een toiletwagen en vooral gezelligheid. Ook bij ’t Veldhokke aan de Oosterveldweg is carbid te vinden. Op de Alkesingel wordt op het feestterrein carbid afgeschoten en in Kerkenveld op Troostwijk 3 en Gedempte Hoofddiep 4.

In Zuidwolde wordt op meerdere plaatsen geschoten, zoals aan de Kerkweg 2, de Ommerweg 50 en tegenover het tuincentrum aan de Burgemeester Tonckensstraat.

In Echten wordt jaarlijks in het dorpshart met carbid geschoten, dat zal vandaag niet anders zijn.

Dit overzicht zal verre van compleet zijn, maar geeft de liefhebbers wel enig houvast. En neem oorbeschermers mee!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen