Klaas en Alie Zwiep zijn een briljanten paar

Echtpaar Zwiep met burgemeester.
Echtpaar Zwiep met burgemeester.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Alteveer – Voor Klaas en Alie Zwiep uit Alteveer is het vandaag groot feest. Ze traden in 1954 op deze datum met elkaar in het huwelijk. Het echtpaar is dus 65 jaar getrouwd en met recht een briljanten stel.

De 88-jarige Klaas Zwiep woonde in die tijd in Nieuw-Balinge en had een vriend in de buurt van Alteveer, en flaneerde regelmatig met die vriend langs de weg. Op 22 januari 1950 liep hij de twee jaar jongere Alie Scholing tegen het lijf en dat leidde tot een eerste zoen. Een kus met gevolgen, ook nu na bijna zeventig jaar.

Het echtpaar woont nog steeds geheel zelfstandig in wat bijna de oudste boerderij van Alteveer is, aan de Hendrikus Zomerweg. In 1959 namen ze deze over van de ouders van Alie en tientallen jaren bestierden ze daar een klein boerenbedrijf met vooral mestvarkens, wat koeien en schapen als extraatje. Het is een plek waar ze het liefst ooit meer weggaan.

De kinderen wonen allemaal in de buurt, ook de kleinkinderen zijn in de buurt blijven wonen. Verveeld hebben ze zich nooit; niet alleen de boerderij leverde een hoop werk op, ook nog eens zwaar, ook op maatschappelijk gebied lieten Klaas en Alie zich niet onbetuigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen