Winterwandeling Natuurvereniging bij Alteveer

Wandelen in Alteveer.
Wandelen in Alteveer.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Alteveer – Op de eerste zondag na Nieuwjaar,  5 januari, houdt Natuurvereniging Zuidwolde de traditionele winterwandeling, dit  keer in de omgeving van Alteveer/Kerkenveld. Verzamelen gebeurt bij het Tonckenshuys in Zuidwolde om 13.00 uur, maar men kan ook rechtstreeks naar dorpshuis de Alke, Jan Haarstraat 12 in Alteveer gaan. Start van de wandeling is om 13.15 uur bij het dorpshuis.

Er wordt gelopen vanaf dorpshuis de Alke over de Schapendijk richting Kerkenveld. ‘Onderweg horen we van de gids verhalen over het ontstaan van de veendorpen  Alteveer en Kerkenveld. De route komt langs allerlei bijzondere huizen en plekken zoals een Pingo-ruïne. Ook gaat de weg door het belevingsbos achter de school in Kerkenveld. Een gebied dat een paar jaar geleden door de dorpsvereniging is aangekocht en ingericht. We krijgen uitleg over allerlei interessante plaatsnamen en gebeurtenissen’, legt de organisatie uit.

Na een wandeling van circa twee uur komt de groep terug bij de Alke, waar deze verwelkomd wordt met koffie en thee. Iedereen is welkom en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen