Nieuw record voor kerstwandeling Ruinen

Ruinen – De 51e editie van de kerstwandeling in Ruinen leverde een record aantal deelnemers van liefst 3200 op, een aantal waar de organisatie niet echt rekening mee had gehouden. tweeduizend was zo’n beetje het gemiddelde de afgelopen jaren.

De tocht was dus was wederom een groot succes. Traditioneel was de start weer vanaf de parkeerplaats bij het Bezoekerscentrum van Natuurmomenten, waar de tocht via het Kloosterveld richting Schaapskooi liep. Opgeluisterd door klanken van de Midwinterhoornblazers ‘De Ekelbloazers’ uit Zuidwolde konden de kerstlammetjes bewonderd worden. De tocht liep vervolgens verder richting Anserdennen, waar de wandelaars bij het Theehuis zichzelf konden trakteren op een lekker stuk gebak bij de koffie. De enthousiaste wandelaar had in de Anserdennen ook de mogelijkheid wat extra calorieën te verbranden door een extra lus te wandelen en zo 10 km in de benen te krijgen. De kleinere wandelaar kwam uit op 6 km.

Vaantje

De tocht eindigde bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. In ruil voor de wandelkaart, kon het felbegeerde vaantje opgehaald worden. Het Popkoor 2000 verhoogde hier de gezelligheid met diverse optredens.

De kerstwandeling is voor velen vaste prik op tweede kerstdag, getuige de jaarlijkse opkomst van zo’n 2000 wandelaars. De afgelopen editie bleek populairder dan ooit; maar liefst 3200 mensen liepen dit jaar mee. Een nieuw record waar ook de organisatie geen rekening mee had gehouden. Ondanks de drukte klonken geen wanklanken. De wandelaars genoten van de afwisselende wandeling en de organisatie genoot van alle positieve reacties. Een mooi evenement op een schitterende dag.

Reacties