Soep voor sociale cohesie in Koekangerveld

Koekangerveld – Hoe gezellig en fijn is het om samen een kop soep te eten in het dorpshuis? In De Wolden weten ze dat al enkele jaren met de activiteit ‘Onder ons bij de soep’ in Fort, Alteveer en Koekangerveld. Iedereen is maandelijks welkom, maar het is vooral bedoeld voor mensen die niet zoveel sociale contacten meer hebben.

In Koekangerveld hebben ze daar maandag een nieuwe dimensie aan toegevoegd, want er werd ongeveer dertig liter soep uitgedeeld aan de inwoners van het dorp en van Martherhaar. Een initiatief van de groep vrijwilligers die zich hebben verenigde in Buren voor Buren De Veldmarter. „Ik zie in de Marterhaar ook dat er best veel alleenstaanden mensen geïsoleerd leven en dat neemt met de vergrijzing alleen maar toe”, weet José van den Hondel. „En we willen de bewoners van Marterhaar graag nog wat meer bij het dorpshuis in Koekangerveld betrekken.” Van den Hondel legt uit dat De Veldmarter vooral inzet op versterking van de sociale cohesie.

De Veldmarter bestaat uit José van den Hondel, Dian Delhaes, Thea Zanting, Jan van der Wal, Marij Hamers en Jan Wagendrever, die het Repaircafé doet. Naast dat café en de soep, is er ook maandelijks een creacafé, steeds op dezelfde dag als dat de soep wordt geserveerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen