Nog driemaal raak door Initiatiefrijk De Wolden

Dorpsvisie Veeningen.
Dorpsvisie Veeningen.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Drie projecten krijgen subsidie vanuit de regeling ‘Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021’. In totaal ontvangen zij bijna 8.000 euro. Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in gemeente De Wolden.

De Stichting DNO Media heeft het initiatief genomen om meer sociaal culturele evenementen in De Wolden op te nemen en in de huiskamers te brengen. Hiervoor is meer en andere apparatuur nodig. De lokale omroep bestaat dit jaar 30 jaar en wordt vaak gevraagd om verslag te doen van evenementen en bijeenkomsten.

Wandelommetjes

Het doel van dorpsbelangenvereniging Ruinerwold/Berghuizen is om wandelommetjes door en rondom Berghuizen aan te leggen om de wandelmogelijkheden te vergroten. De omgeving wordt hiermee nog aantrekkelijker voor bewoners, recreanten en passanten.

De ommetjes worden in kaart gebracht door middel van een infopaneel en bewegwijzering zodat de wandelpaden voor iedereen te vinden zijn.

Dorpsvisie

De dorpsvisie van Veeningen uit 2011 is helemaal gerealiseerd. Plaatselijk Belang heeft besloten om samen met de inwoners weer opnieuw de behoeften voor de toekomst te inventariseren. De dorpsvisie verbindt de inwoners en vergroot de betrokkenheid bij de woon- en leefomgeving.

Verzoek om een bijdrage voor de Kunstbende van ICO Drenthe is afgewezen bij Initiatiefrijk De Wolden. Deze aanvraag past beter bij cultuursubsidie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen