Eerste kerstwandeling Tonckenshuys schot in de roos

Zuidwolde – De allereerste editie van de kerstwandeling van het Tonckenshuys in Zuidwolde leverde vrijdagavond louter blije gezichten op. Tot aan stralend toe zelfs, want de belangstelling was zo groot dat de deelnemers in etappes op pad werden gestuurd voor het rondje om het woonzorgcentrum.

‘Andere jaren hielden we een kerstmaaltijd met wat liedjes erbij, maar we hadden nu eens wat anders bedeacht. We zijn anderhalve maand geleden gestart met de voorbereidingen’, vertelt Riëtte Leffers van het Tonckenshuys. Hier geen kerstwandeling van 5 of 10 kilometer, maar eentje waarde beleving centraal stond en waar de bewoners van het Tonckenshuys ook met hun rollator of rolstoel rond konden gaan. Het rondje om het huis heen kende verrassend veel vertier en werd door de bewoners en hun meelopende familieleden en/of vrienden hogelijk gewaardeerd.

Ekelbloazers

De ronde werd opgeluisterd door de midwinterhoornmusici van De Ekelbloazers, mannen die hele drukke weken beleven en her en der hun opwachting maken. Bij het dierenparkje was het hok als stal ingericht. Levend zelfs, want het hele gezelschap dat de hoofdrol speelt bij de geboorte van Christus in Bethlehem, werd hier mooi uitgebeeld door een groepje medewerkers, compleet met schapen. De bewoners konden allemaal een kijkje nemen in de stal, maar dat leidde wel weer tot filevorming van rolstoelen en rollators. Even verderop zong ene koortje, terwijl bij het fietsenhok kinderen van kinderopvang Olivo More Than Kids hun lidjes zongen. Muzikanten van Woudklank speelden bij De Molenhof en het Mannenkoor Uffelte bracht binnen nog een mooi concert.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen