Ploggers roepen op tot adopteren van eigen berm

Ploggen in Ruinen.
Ploggen in Ruinen.
Foto: Loopgroep Ruinen

Zuidwolde – Het ploggen in De Wolden en Hoogeveen is al langere tijd populair, maar daar komt een nieuwe dimensie bij: adopteer je eigen stukje berm. Bewoners kunnen een stukje berm claimen, dat ze zelf schoon houden van zwerfafval. Ep een bericht van de gemeente op Facebook werd al door veel inwoners positief gereageerd.

‘Je kent het wel: blikjes, plastic zakjes, sigarettendoosjes en peuken die in de berm liggen en zo het landschap vervuilen. Een doorn in het oog. Veel mensen zetten hun ergernis al om in een positieve daad: de rommel opruimen tijdens een fietstocht of wandeling. Een schone omgeving willen we immers allemaal’, zo schrijven de ploggers.

‘Wij, de organisatoren van de Plogweken in De Wolden en Hoogeveen, zoeken vrijwilligers die bereid zijn regelmatig, op een vast traject, het afval langs wegen en paden te verzamelen. Je kunt je aanmelden als plogger van je ‘eigen’ berm bij:  [email protected] . Je krijgt dan plogmaterialen, zoals een lichtgevend hesje voor de veiligheid, een grijpstok en handschoenen. De gemeente zorgt daarvoor.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen