Serious Request verdient meer acties in Zuidwolde

Foto: SR

Zuidwolde – Het aantal acties rond de aankomst van Serious Request: The Lifeline in Zuidwolde, wordt heel langzaam wat groter. Ondernemers laten een Rad van Fortuin draaien, de burgemeester veilt een concert en er worden knijpertjes en monchoutaartjes verkocht.

Het loopt echter nog niet storm met acties, het aantal op de actiepagina van 3FM aangemelde acties is met twee handen te tellen. De deejays Frank van der Lende en Eva Koreman lopen maandag 23 december 20 kilometer van Ommen naar Zuidwolde en hopen dat tegen acht uur aan te komen op het Kerkplein. Daar kunnen mensen doneren voor het goede doel, dat is de strijd tegen mensenhandel. De tocht van Goes naar Groningen startte woensdag, maandag staat Zuidwolde centraal en er is de gemeente en de toeristische regisseurs alles aan gelegen om goed voor de dag te komen. Niet voor niets stelt burgemeester Roger de Groot een concert beschikbaar. Een half uur speelt de burgemeester op zijn gitaar op een locatie in Zuidwolde die de hoogste bieder bepaalt. Dat kan bij iemand thuis zijn, of in een etablissement. Mogelijk zingt de burgemeester e rook bij, tot op heden is een bedrag van 180 euro geboden, waarmee het streefbedrag is gehaald. Er mag echter hoger geboden worden.

Rad van Fortuin

Ondernemers in Zuidwolde zetten een Rad van fortuin neer. De ondernemersvereniging houdt de actie van 18.00 tot 20.00 uur op het Kerkplein en uiteraard worden daar mooie prijzen beschikbaar gesteld. Het ingelegde geld door de deelnemers gaat naar het goede doel. Het rad draait meerdere keren per uur. Om de gezelligheid p het Kerkplein te vergroten, verkoopt Ter Linde er glühwein, snert en andere lekkernijen. Croissanterie Petit Mangerie verkoopt van donderdag 19 december tot en met zondag 22 december mounchoutaartjes – vier voor een tientje – voor Serious Request.

Er kan ook ingezet worden op twee vrijkaarten voor ene concert van de rockband Dirty Dog, waar tevens een meet & greet aan verbonden is. De prijs is ingebracht door wethouder Gerrie Hempen, het gaat dan om een concert op een datum naar keuze.

Vanuit het Buurtschap Nolde ook goed nieuws, want mensen daar hebben besloten om mee te wandelen vanuit Ommen naar Zuidwolde. „Het geld is voor slachtoffers van mensenhandel. Het Rode Kruis leert jonge mensen in ontwikkelingslanden hoe zij uit handen kunnen blijven van mensenhandelaren. Belangrijk werk en daarom wandelen wij mee”, laten ze vanuit Nolde weten. De groep laat zich graag sponsoren via de actiepagina.

Een groep bedrijven die rijksmonument Ten Arlo 17 in Zuidwolde ombouwde tot restaurant Narline, besloot de actie ook te steunen, omdat The Lifeline voor het restaurant langs komt. Doel: 2.000 euro.

Voor de fans van het televisieprogramma Expeditie Robinson, zondagavond gewonnen door televisiekok Hugo Kennis, is de finish in Zuidwolde ook interessant: Frank van der Lende en Eva Koreman waren allebei deelnemer, waarbij Eva tot de laatste vier behoorde.

Info: http://npo3fm.nl/seriousrequest

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen