Leefstijllunch bij Restaurant Poortman

Bloemberg – Genieten van lekker eten en een gezonde leefstijl. Twee zaken die prima bij elkaar passen en die het thema vormen van de lunch die zondag 19 januari bij Restaurant Poortman in Veeningen wordt geserveerd.

De invulling van de ochtend en het menu is tot stand gekomen door een samenwerking tussen chef-kok Maurice Grendelman van Poortman en leefstijlcoach Henk-Jan Dolsma van Boemerang Voeding en Leefstijl. De ochtend start met een wandeling door het Reestdal. Onderweg vertelt Henk-Jan over de invloed van de omgeving en lichaamsbeweging op gezondheid en halverwege is er een culinaire verrassing. Tijdens de lunch worden er vier gangen geserveerd met tussendoor korte praatjes over de gerechten, de gezondheidswaarde van de gebruikte producten en inspirerende leefstijltips.

Grondslag

Nieuwsgierigheid naar elkaars werk en een gedeelde liefde voor eten vormen de grondslag voor dit initiatief. ‘Ik weet wel wat de basis is van gezond eten, maar ik vind het ontzettend interessant om ook zelf meer te weten te komen over de specifieke gezondheidswaarde van verschillende producten’, aldus Grendelman. Voor Dolsma is het vooral de praktische invulling die van grote waarde is. ‘Ik kan in een lezing wel vertellen dat eiwitten uit een goede bouillon een gunstig effect hebben op het immuunsysteem, maar als je die bouillon daarna ook proeft en na afloop ook nog het recept meekrijgt, landt die informatie heel anders’.

De kosten voor de lunch bedragen €60,- per persoon, inclusief bijpassende drankjes. Meer informatie en reserveren kan via www.cafe-restaurantpoortman.nl/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen