Vetbollen maken en winterse wandelingen

Vogelsnack maken.
Vogelsnack maken.
Foto: Rob Doolaard

Ruinen – In de winterperiode kunnen vogels een extra snack goed gebruiken. Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen maken kinderen op 27 december en 2 januari lekkere snacks voor vogels en timmeren ze een vogelvoederplank in elkaar. Daarnaast zijn er in de kerstvakantie nog meer winterse activiteiten om te genieten van de natuur in het Dwingelderveld. Vooraf aanmelden voor de activiteiten kan op www.nm.nl/bcdwingelderveld.

Op zaterdag 21 december maakt een gids van Natuurmonumenten een lange wandeling en genieten deelnemers onderweg van een kop warme snert. Wie liever een korte afstand wandelt en geniet van een ontwakend Dwingelderveld, kan mee op 28 december tijdens de ochtendwandeling.

Natuurontdektocht

Ook gezinnen met kinderen van 4 tot en met 8 jaar kunnen mee met een gids. Speciaal voor hen is er op 23 december om 14.00 uur de OERRR natuurontdektocht. Ouders en kinderen  struinen door het bos op zoek naar diersporen. Stampen in plassen mag natuurlijk niet ontbreken bij deze OERRR-wandeling.

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1ste Kerstdag en Oudejaarsdag is het centrum gesloten. Nieuwjaarsdag zijn bezoekers vanaf 12.00 uur van harte welkom voor een frisse nieuwjaarswandeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen