Centrumplan Ruinen nadert voltooiing

Enquête over ontwikkelingen in Ruinen.
Enquête over ontwikkelingen in Ruinen.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Aannemer Buning is vorige week begonnen met de herinrichting van het grote parkeerterrein aan de Kaamp in Ruinen. Het is de laatste fase van het omvangrijke Centrumplan Ruinen.

Dat plan loopt al enkele jaren en voorzag onder meer in het kappen van een aantal bomen op de brink, het verwijderen van de muziekkoepel, de metamorfose van het oude gemeentehuis, met dank aan de investeringen van ondernemers Jan Bork en Ronald Luning, maar ook de bouw van een winkel- en appartementencomplex op de plek van de oude SNS-bank. Daar kwam nog het initiatief van de familie Ten Oever bij om de oude garage van De Jong, hoek Westerstraat – Brink, te slopen om er een appartementencomplex te bouwen.

Gewoon te klein

Het oude parkeerterrein op de Kaamp was deels versleten en de parkeerplekken waren gewoon te klein; ze voldeden niet meer aan de huidige eisen. De gemeente en de ondernemers in Ruinen achtten de tijd rijp voor een herinrichting die past bij de vernieuwde Brink. De Kaamp wordt het centrale parkeerterrein voor de consumenten en toeristen, waardoor de parkeerdruk op de Brink wordt ontlast. Naast de Coop supermarkt is sinds enkele weken ook plattelandswinkel ’t Vershuus aan dit terrein gelegen.

De verbinding tussen de Brink en het nieuwe parkeerterrein is al gerealiseerd, het parkeerterrein wordt nu aangepakt zodat Ruinen in het nieuwe jaar klaar is voor het nieuwe toeristisch seizoen.

Ontwerpsessies

Aan de hand van ontwerpsessies met omwonenden en belanghebbenden is een nieuwe inrichting voor het parkeerterrein bedacht. Deze nieuwe inrichting moet de het parkeergemak bevorderen. Daarnaast is er veel aandacht en zorg besteed aan een groene inpassing van het parkeerterrein en komen er laadpalen voor elektrische auto’s. Het parkeerterrein krijgt één centrale ontsluiting. Deze aansluiting moet de verkeersveiligheid verbeteren, de huidige twee ontsluitingen komen te vervallen.

,,We proberen de overlast voor aanwonende en weggebruikers zo veel mogelijk te beperken. We doen dit onder andere door de herinrichting van de Kaamp op te delen in zes verschillende bouwfases. Elke bouwfase duurt ongeveer twee tot drie weken en tijdens elke bouwfase blijft een aanrijroute en een deel van het parkeerterrein toegankelijk voor verkeer”, laat de gemeente weten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen