Buddingehof tijdelijk kwetterend vogelwalhalla

Ruinerwold – Vogelvereniging Vogelweelde uit Meppel was de reddende engel voor het regiokampioenschap voor Noordwest-Overijssel. Andere verenigingen uit de regio hebben weinig zin om de tentoonstelling te organiseren. ‘Wij vinden het mooi om te doen en er is binnen de vereniging ook wel belangstelling voor’, reageert voorzitter Teun Lok van Vogelweelde.

Donderdagavond werd de show geopend en werden de prijzen uitgereikt. Van de veertien aangesloten verenigingen, hadden er slechts zeven vogels ingezonden. ‘Er zouden wel 900 inzenders kunnen zijn, het zijn er maar 61. Die hebben wel voor 504 vogels gezorgd’, laat Lok weten. De man uit Wanneperveen zegt er direct bij dat Vogelweelde ook volgend jaar wel weer voor de organisatie zorgt.

Regiobokaal

De Regiobokaal ging dit keer aar vogelvereniging Vogelkring Steenwijk en Omgeving, dat één punt voorbleef op Vogelvreugd uit Ens, de titelverdediger die ervan overtuigd was de beker weer mee naar huis te kunnen nemen. Vogelweelde werd derde.

De kampioenen van de regio zijn bij de zangkanaries P. Romkes (enkeling en stel) en R. Kruithof (stam); kleurkanaries J.S. Lok (enkeling) en J. Vriend (stel en stam); vorm- en postuurkanaries E.J. Veen (enkeling), J. Vriend (stel) en W. Stoelwinder (stam); stand tropische vogels D. Korf (enkeling) en A. de Rond (stam); overige tropische vogels K. Poolman (enkeling) en  E.J.M. Willemsen (stel); standaard kromsnavels J. Buitenhuis (enkeling) en T. Lok (stel); overige kromsnavels W.A. Smit (enkeling) en J. Vink (stel); Europese vogels N. Plat (enkeling);  OK-voegsl J. Buitenhuis (enkeling); jeugdkampioenen J.L. Buijs (rijstvogel opaat) en A.J.J. Wind (grijsrugdwergpapagaai).

De tentoonstelling os vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur te zien en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

Reacties