Restaurant Poortman in Gault&Millau gids 2020

Feest voor Poortman, links Maurice.
Feest voor Poortman, links Maurice.
Foto: Gault Millau

Bloemberg – Café-Restaurant Poortman op de Bloemberg bij Veeningen is opgenomen in de prestigieuze Gault&Millau gids 2020. Pas iets
meer dan twee jaar na de opening van het restaurant is dit een fantastische onderscheiding voor de jonge eigenaren Anandi van Dijk en Maurice Grendelman.

Gault&Millau Nederland is de toonaangevende restaurantgids binnen de culinaire sector in Nederland. Gault&Millau brengt elk jaar per land, een compleet vernieuwde gids met waardeoordelen uit over de ‘beste’ restaurants. Dit doen zij niet met sterren maar met punten, waarbij 20 het maximum is.

Café-Restaurant Poortman kreeg in de Gault&Millau gids 13 uit de 20 punten. Gault&Milau: “Wat een verrassing hier in Veeningen, nabij Zuidwolde. Stapt hier ineens de jaren ‘50 binnen. Niet alleen door de meubels, het Gero Zilmeta bestek en de geruite theedoeken als servet, maar ook door de kaart en wijnkaart. Hou je van ‘retro-’leuken, dan zit je hier top. Onze langzaam gegaarde kalfstong, malse makreel met avocado, ansjovis, gegrilde venkel en frisse appel, maar ook de perfect gegaarde schelvis met chrononsaus met gefermenteerde tomaat en een uitstekende risotto leken bereid op oma’s petroleumstel. Alleen die ouderwetse geur ontbrak, gelukkig…. Ook het traditionele plankje met mooie rijpe kazen, wat gerookte amandel en honing was heerlijk.’’

Gastvrouw

In 2017 namen Anandi en Maurice het restaurant in Veeningen (Drenthe) over. Gastvrouw en mede-eigenaresse Anandi vertelt: “We hebben het restaurant vernieuwd, maar hebben het authentieke karakter van de zaak zoveel mogelijk behouden. Bij ons hangt een gezellige en eigentijdse sfeer. U kunt bij ons de lokale keuken verwachten en we maken altijd gebruik van de beste producten en bereidingswijzen. We zorgen voor een laagdrempelige culinaire ervaring, voor een toegankelijke prijs.”
Tijdens de lancering van de nieuwe Gault&Millau, maandag, had Poortman’s chef kok Maurice Grendelman de eer om één van de eerste tien exemplaren in ontvangst te nemen. Een extra beloning voor de ‘uitzonderlijke culinaire ontwikkelingen op jonge leeftijd’ die Maurice volgens de jury heeft doorgemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen