Direct druk na opening IJsplein bij Westerbergen

Echten – Het was vanmorgen direct al druk op het IJsplein bij Vakantiepark Westerbergen in Echten. Nog voordat de wethouders Gerrie Hempen (recreatie) en Jan van ’t Zand (sport) even na elf uur de eerste officiële schaatsmeters maakten, hadden kinderen met hun ouders al bezit genomen van de baan.

De beide wethouders werden weggeschoten door eigenaar Jurriaan Klein van de Westerbergen en Kirsten Smit van de NAM. Samen hebben ze het IJsplein mogelijk gemaakt en weten ze nu al dat er de komende weken zeker 1.500 leerlingen van basisscholen uit de gemeenten Hoogeveen en De Wolden komen schaatsen. Ze krijgen desgewenst schaatsles van gemeentelijke sportfunctionarissen. ook zijn al de nodige arrangementen geboekt, waarbij bedrijven en groepen gaan curlen op het ijs. Curling is als sport steeds populairder aan het worden.

Speciaal voor de kinderen die nog nooit geschaatst hebben, zijn er pinguïns en ijsberen beschikbaar, om met wat extra steun over de baan te zwieren. Uiteraard waren er twee zwarte Pieten present, net als de mascotte ‘Blaadje’ van de Westerbergen.

Lees ook Schaatsen of curling op IJsplein Westerbergen

Reacties