Gemeente op zoek naar nieuw Raspaard

Raspaard 2019 voor De Wolden vervoert.
Raspaard 2019 voor De Wolden vervoert.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Zuidwolde – In januari 2020 is het weer zover. Dan wordt bekend welk initiatief met de titel ‘Raspaard 2019’ naar huis gaat. Inwoners kunnen initiatieven uit de gemeente benoemen en het college van burgemeester en wethouders haalt hieruit de winnaar. Op www.dewolden.nl is een formulier te vinden dat zo ingevuld kan worden.

Waar moet het initiatief aan voldoen om genomineerd te worden: het moet gaan om een prestatie van één persoon of een groep personen; deze persoon of groep moet uit de gemeente De Wolden komen met een initiatief in gemeente De Wolden; het mag een initiatief op sportief, cultureel, maatschappelijk of ander terrein zijn en de prestatie moet een positieve invloed hebben gehad op de leefomgeving. Aanmeldingen moeten uiterlijk zondag 1 december binnen zijn.

Ervaring

‘Als gemeente kunnen we op verschillende manieren gebruik maken van de kennis en ervaring van inwoners en organisaties. In veel gevallen vergroot dit het begrip en betrokkenheid bij een plan of beleid. Het komt de kwaliteit, creativiteit en duurzaamheid ten goede. Interactie en participatie tussen inwoners, maatschappelijke organisaties en gemeente, vormen daarvoor een belangrijke toegevoegde waarde.’

Wanneer mensen participeren in plannen van de gemeente, of de gemeente participeert in plannen van de inwoners, dan dragen we samen bij aan een samenleving waarin iedereen zich herkent. Inwoners en ondernemers, de instellingen en de gemeentelijke organisatie: samen werken we aan een mooi De Wolden. Dat is het uitgangspunt. En daar zijn we trots op. Door jaarlijks één van de vele initiatieven van onze inwoners uit te roepen tot Raspaard De Wolden, laten we zien dat we als gemeente trots zijn en respect hebben voor dat wat deze inwoners met hun initiatieven presteren.

Reacties

Cookieinstellingen