Unieke duurzame cadeaus voor onderbouw De Dissel

Wat een pakjes!
Foto: De Dissel

Ruinerwold – Er was vanmorgen de nodige consternatie in de openbare daltonbasisschool De Dissel in Ruinerwold. De leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 werden op bijzondere wijze verrast door hun schoolgenoten van de vier hoogste groepen.

De leerlingen van de vier hoogste groepen hadden in hun eigen kamer gekeken naar speelgoed dat ze toch niet meer gebruikten. Dit werd ingepakt, verzameld en op enkele matten in het speellokaal gelegd. Groot was de verbazing bij de kleinsten vanmorgen toen ze aan de hand van een schatkaart terecht kwamen bij het walhalla in het speellokaal met al die pakjes.

Actie De Dissel.

Duurzaamheid

Het thema ‘duurzaamheid’ kreeg zo een bijzondere betekenis op De Dissel. Motor achter de actie was juf Anne-Marijn Hut, die samen met de actieve Sinterklaasgroep van De Dissel de plannen uitwerkten. In die groep zitten niet alleen leerkrachten, maar ook ouders. Het idee ontstond mede door de filmpjes van de Pietenclub Ruinerwold over ploggende Pieten en in totaal verruilden door de cadeau-actie 120 stuks speelgoed van eigenaar. Het mooie was vanmorgen dat kinderen onderling gingen ruilen in het geval een cadeautje misschien beter bij een ander paste. Wat over is, gaat naar de Speelgoedbank.

Uit twee filmpjes die de nieuwbakken beheerder van het dorpshuis – Ronald Buld is per 1 december beheerder – vanmorgen maakte, blijkt hoe enthousiast iedereen is over de actie. Een eerste filmpje toont de bovenbouwers die hun pakjes door de school heen naar het speellokaal brengen, het filmpje van vanmorgen toont de spanning, verbazing en verrassing bij de onderbouwers. Vanwege de wet op de AVG blijven deze filmpjes intern voor de school.

Reacties