Plattelandswinkel draagt bij aan korte keten

Ruinen – De grootste plattelandswinkel van Noord-Nederland is vanmiddag officieel geopend. ’t Vershuus barstte in de winkel aan de Smeengestraat uit zijn voegen en is nu ruim twee keer zo groot neergestreken in het nieuwbouwcomplex aan de Kaamp.

Gedeputeerde Henk Jumelet verrichtte de opening. Hij kwam met een tractor aanrijden en bracht drie kisten met producten, daarna hield hij de deur open voor de drie ondernemers achter ’t Vershuus. Joyce Lamers liep met een kratje groente en fruit naar binnen, Geke Schoonvelde met kaas en Johan Laarman met kipproducten.

Ruime verdubbeling

Het is nog maar 3,5 jaar geleden dat toenmalig wethouder Jan ten Kate het pand aan de Harm Smeengestraat opende. Met een ruime verdubbeling van het aantal vierkante meters tot 320 is ’t Vershuus nog aantrekkelijker voor consumenten geworden om de lokale en regionale producten te scoren.

Dat de gedeputeerde de opening verrichtte, was niet zomaar. Vanuit het Europese Leaderfonds kwam namelijk 80.000 euro beschikbaar voor de winkel en alle belevingsfacetten die nog gerealiseerd gaan worden. Ook vanuit de gemeente De Wolden kwam een bijdrage. Dat geld betekende het duwtje dat de ondernemers nodig hadden. Henk Jumelet liet de vele aanwezigen trots weten dat de provincie een dergelijk initiatief zeer waardeert. ‘Het is goed te beseffen hoe belangrijk zo’n winkel is in de samenleving. We willen als consument graag weten waar ons voedsel vandaan komt, hier weten we dat. Belangrijk is dat deze winkel bijdraagt aan de korte voedselketen.’

Reacties