Henk en Grietje Hendriks een diamanten paar

Diamanten echtpaar Hendriks.
Diamanten echtpaar Hendriks.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De Wijk – Het voordeel van familieleden die bij een bakker werken was woensdag goed zichtbaar bij Henk en Grietje Hendriks in de Wijk. Het echtpaar vierde het 60-jarig huwelijksjubileum en werd onder meer met taart en krentenwegge verblijd.

Binnen met achterkleinzoon Arthur.

Namens de gemeente kwam locoburgemeester Jan van ’t Zand op bezoek met een mooie bos bloemen. Buiten aan de gevel werd heel duidelijk gemaakt dat hier feest was. Een groot spandoek sierde de foto’s van Henk en Grietje uit 1959 en ook uit 2019, uiteraard gelardeerd met ballonnen en een mooi ’60 jaar getrouwd-affiche’.

Schrapveen

De beide 78-jarige jubilarissen leerden elkaar al kennen toen ze 14 en 15 jaar waren. Grietje woonde op Schrapveen bij de Paardelanden, Henk in de Wijk, maar omdat zijn broer Engbert bij Grietje Vogelzang in de buurt woonde, werd een klik mogelijk. De dansles in Zuidwolde deed de rest. ‘Dat moest wel allemaal stiekem gebeuren hoor’, zegt Grietje ernstig. ‘Mijn moeder stond dan weer achter het raam te loeren. ‘Waar heb jij gezeten?’, vroeg ze me dan.’ Het weerhield Henk en Grietje er niet van op hun achttiende te trouwen. Nooit spijt van gehad, het leverde vier kinderen, negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen op.

Komend weekend volgt een groot feest waar zo’n honderd feestgangers voor zijn uitgenodigd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen