Ruiner Kleindierenclub bezorgd over lot van gymzaal

Foto: Jans Schulting

Ruinen – De Ruiner Kleindieren Club zit in een positieve flow, maar toch hangt er een flinke donkere wolk boven: de mogelijke sloop van het 65 jaar oude sportgebouw. ‘Dat zou een hele ramp voor ons zijn’, zegt bestuurslid Meine Jan Zegeren.

RKC zetelt al zeker 25 jaar in de oude gymzaal, na eerst jaren bij zaal Kuik de dieren geshowd te hebben. ‘Als we naar de sporthal moeten en de kosten enorm omhoog gaan, dan betekent dat einde verhaal. Ik zou anders ook niet weten waar we naartoe moeten’, stelt Zegeren sip vast. ‘Maar het gebouw is nog niet weg hoor’, zegt hij er hoopvol achteraan.

Hogere kosten

Juist om die hogere kosten werd donderdagavond een motie door de fractie van Gemeentebelangen ingediend bij de begrotingsbehandeling in de gemeenteraad. Daar werd echter alleen gesproken over steun aan kleine sportvereniging, niet over RKC. ‘Ze hebben geen contact met ons gehad’, zegt Zegeren daarover. ‘Wij hebben hier mooi voor elkaar, zeker met de kantine van de voetbalvereniging naast ons.’ Volgens Zegeren is het niet noodzakelijk dat het sportgebouw verdwijnt. ‘Het pand zou niet aan de brandpreventie voldoen. Nou, ik heb 23 jaar bij de brandweer gezeten en dit gebouw krijgt je niet zomaar in brand.’

Groot succes

De jaarlijkse clubtentoonstelling was vrijdag en zaterdag in ieder geval weer een groot succes.  ‘We hebben veel publiek gehad, bij de opening waren er tussen de zestig en zeventig. Dat waren we de laatste jaren niet meer gewend. We hebben er weer zes nieuwe leden bij en ook wat jeugd, ook het aantal inzendingen was hoger.’ Zegeren, zelf kampioen met een sierduif, merkt op dat het elders alleen maar minder wordt. ‘Maar bij ons zit de groei er in, we timmeren ook aan de weg. Zo hebben we bij de ingang van het dorp ook spandoeken hangen.’

De Ruiner Kleindieren Club leverde ook nu weer de nodige kampioenen af. Frens Schulting pakte de beer in de categorie Grote Hoenders, Anne Steenbergen leverde de beste dwerghoender, Meine Jan Zegeren won bij de sierduiven en Jan Linde bij de konijnen. Er waren ook twee jeugdige kampioenen: Rick de Haar bij de hoenders en de zusjes Struik bij de konijnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen