Fietspaden aan strooiplan gemeente toegevoegd

Van Regteren klaar voor strooien.
Van Regteren klaar voor strooien.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Er is een aantal fietspaden toegevoegd aan de route van de gladheidsbestrijding. Het gaat om de fietspaden Ruinerweg naar Echten, Eursinge – Leeuwte en Koekangerweg naar Oosteinde. Dat zijn paden die gebruikt worden als schoolroute en daarmee aan de kaders voldoen. Ook de fietspadverbinding Hoofdstraat-Noord op het fietspad in Zuidwolde wordt voortaan meegenomen, omdat dit een hoofdaansluiting is op een bestaande fietsroute.

De tunnels onder de N48 worden deze winter ook meegenomen, inclusief de rijbanen het Oosterveld en de Linderweg, mede naar aanleiding van gevaarlijke situaties bij de gladheidsbestrijding. Er wordt ook een weg uit het schema gehaald, namelijk de Ruinerweg-Koekangerveldweg omdat deze doodlopend is geworden en dus niet meer aan de kaders voldoet.

Dialoogavond

Tijdens de onlangs gehouden dialoogavond over verkeer en vervoer in Vakantiepark Westerbergen in Echten, zijn veel klachten binnengekomen over het strooien op schoolpleinen. Deze blijven volgens het college prioriteit 2, maar worden direct na de prioriteitwegen 1 gestrooid.

In de periode dat het gladbeheersingsplan van kracht is, is sprake van 24-uurs bewaking. De gladheid wordt via een vaste route bestreden met prioriteitstelling. Het college s zich ervan bewust dat de grilligheid van het weer een deugdelijke uitvoering van het calamiteitenplan wel eens in de weg kan staan. Het plan is deze winter van kracht van 4 november tot en met 30 maart 2020.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen