Vliegende start Open Bedrijvendag Ruinen

Ruinen – Meer dan dertig bedrijven presenteren zich zaterdag tot vier uur tijdens de Open Bedrijvendag in Ruinen. Het maakte iets van trots los bij ondernemers en wethouder Gerrie Hempen. ‘Dit is een ongekend groot aantal deelnemers voor ruinen’, zo meldde Hempen bij de opening. ‘En wellicht lopen de medewerkers van de toekomst wel binnen bij jullie.’

Garagehouder Eddy de Jong is de animator achter de OBD en glunderde vanmorgen van oor tot oor. Bij zijn eigen bedrijf stond voor tien uur al een rij auto’s in verband met de aanbieding van gratis autowassen. De wethouder memoreerde dat een grote saamhorigheid is ontstaan die de bedrijven alleen maar sterker maakt. Ze wist verder al te vertellen dat de ondernemers in Ruinerwold zo enthousiast zijn geworden, dat dit dorp het stokje voor 2020 overneemt van Ruinen. Hempen opende even later ook het inspirerende duurzame huis van de firma Intechneau, waar bijzonder veel belangstelling voor was. naast Gerrie Hempen, waren ook burgemeester Roger de Groot en de wethouders Jan van ’t Zand en Hilda Mulder op bedrijfsbezoek in Ruinen.

De hele dag zijn bedrijven te bezoeken, vooral rond het bedrijfsterrein ‘Voor de Blanken’. Er zijn ook ZZP’ers als gast bij verschillende bedrijven te vinden. In het dorp zelf zijn ondernemers als speciaal rijwielhandel Arnt, kapsalon Manon die vandaag de opening viert, galerie Femke Anne en restaurant Het Wapen van Ruinen ook geopend. In Ruinerwold is het bijzondere bedrijf Ruitenberg eenmalig voor publiek toegankelijk.

Na vier uur is er voor ondernemers uit Ruinen, Echten en Ansen een netwerk en feestbijeenkomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen