Verkiezing van Dorpshuis van het Jaar

Opening dorpshuis de Kolonie in 2018.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde – De Brede Overleggroep Kleine Kernen (BOKD) organiseert in 2020 opnieuw de verkiezing Dorpshuis van het jaar voor alle dorpshuizen, buurthuizen en MFA’s in Drenthe.

Na het succes  van de verkiezing in 2015 en 2017 heeft de BOKD het initiatief genomen om in 2020 opnieuw een verkiezing uit te schrijven. Dit keer in nauwe samenwerking met RTV Drenthe. De aftrap vindt plaats in het winnende dorpshuis van 2020 MFC De Spil in Gasselternijveen. Het thema van de verkiezing is  ‘Wat voor dorpshuis willen we zijn in 2025?’

Aftrap

Op donderdag 7 november zal de aftrap van de verkiezing plaatsvinden. Mensen van MFC De Spil vertellen hoe zij de vorige verkiezing hebben beleefd en wat het hen heeft gebracht, hoogleraar Jan Jonker vertelt een inspirerend verhaal over dorpshuizen en nieuwe businessmodellen en BOKD geeft tekst en uitleg over de opzet van de verkiezing. Dorpshuizen die willen deelnemen aan de verkiezing hebben tot 18 januari 2020 de tijd om zich aan te melden.

Dorpshuizen die worden geselecteerd voor deelname, gaan in 2020 samen met Blijfkijken een film maken over hun eigen dorpshuis en krijgen RTV Drenthe op bezoek voor TV opnamen. De vakjury, dorpshuizenjury en mensen thuis (stemmen via internet) bepalen gezamenlijk welk dorpshuis wordt verkozen tot dorpshuis van het jaar 2020.

De zes dorpshuizen die worden geselecteerd voor de verkiezing ontvangen elk € 1000 en de winnaar krijgt een bonus van € 1500 extra.

Reacties