Kampioenen en jubilarissen bij Pels en Pluim

De kampioenen.
De kampioenen.
Foto: Pekls en Pluim

Zuidwolde – Met in totaal 543 ingeschreven dieren is donderdagavond de tentoonstelling van kleindierenvereniging Pels en Pluim in Zuidwolde geopend. In de sporthal zijn 64 hoenders, 166 dwerghoenders 17 siervogels, 54 watervogels, 153 konijnen en 89 sierduiven te bewonderen.

Dit jaar zijn er drie jubilarissen: Iwan Meester 25 jaar lid Pels en Pluim en 25 jaar KLN, Ronald Eshuis 25 jaar lid Pels en Pluim en Frens Schulting 25 jaar Pels en Pluim.

De keuring was donderdag overdag, ’s avonds heeft Marjan Steenbergen, Zuidwoldiger van het jaar 2019, de officiële opening verricht. Tevens heeft zij de hoofd-ereprijzen uitgereikt aan. Deze gingen nar: fraaiste grote hoen van J. Pouw, uitmuntende dwerghoen van J.H. Zanting, fraaiste dwerghoen jeugd van Jarik IJmker, fraaiste siervogel van H. Kats, fraaiste watervogel van A. Meester, fraaiste konijn van J. Linde, fraaiste konijn jeugdlid Manon Palmers, uitmuntende sierduif van M.J. Zegeren, en fraaiste sierduif jeugd van Jo-Ann en Mitchel Bos.

Tijdens de show is er een leuke quiz voor de kinderen tot en met 15 jaar. Vele bezoekers kwamen de show bezoeken, zodat het erg gezellig was tussen de kooien. De show is nog geopend op vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen