Kop is er af voor de Maïshakselparty

Zuidwolde – De kop is er weer af voor het feestweekend van de J&H Formatie en de Moaten. Vrijdagavond trad Aukje Fijn op, maar voor veel bezoekers misschien nog wel belangrijker de aanwezigheid van Bökkers. Vanavond gaat het verder met een optreden van De Wethouders, die tevens hun achtjarige bestaan vieren. Morgen komen ook de mensen met een beperking ruim aan bod, ook weer met De Wethouders.

Die Wethouders zijn de mannen van de J&H Formatie overigens nog steeds dankbaar, want heel wat jaren geleden kreeg deze Zuidwoldiger rockband de kans om tijdens het piratenweekend van Joey en Hardy op te treden voor publiek. Het vervolg is bekend en afgelopen woensdag traden de mannen zelfs op tijdens het boerenprotest op het Malieveld in Den Haag.

Meer foto’s van Henk Sieders op https://www.facebook.com/jenhformatie/

Piratenweekend

He begon ooit als een piratenweekend van de J&H Formatie, nu is het een traditie geworden waar  echte liefhebber niet mag ontbreken. De grote feesttent staat al jaren verstopt achter de bomen en  maïs aan de Linieweg. Vijf vrienden organiseren de piratenmarathon, eerst zonder enige vergunning, maar nu alweer heel wat jaren op legale wijze. Het geeft een stuk minder stress. Ze deden het eerst in het klein, knoopten wat partytenten aan elkaar. Als er 150 man waren, vonden ze het al geweldig.

Het werden er ieder jaar meer, tot het echt serieus werd, er een vergunning werd aangevraagd en een stichting werd opgericht. De J&H Formatie, waarbij de letters voor Joey en Hardy staan, zendt al jaren niet meer uit via de ether, mede omdat het toch te riskant is en de boete vrij hoog.

Lees ook Maïshakselparty van J&H Formatie en de Moaten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen