Natuurwerkdag op meerdere locaties in De Wolden

Jong en oud actief.
Jong en oud actief.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Op zaterdag 2 november vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. In Drenthe gaan jong en oud op bijna zestig locaties aan de slag voor natuur en landschap. In de gemeente De Wolden wordt op vier locaties gewerkt. Namelijk op het Heideterrein in Zuidwolde, het Kraaienbos in Echten, een heideterrein in Echten en bij Speeltuinvereniging De Woldklimmers in Ruinerwold. Op een aantal locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. Voor de werkzaamheden, de werktijden en detailinformatie over de locaties kunt u terecht op www.natuurwerkdag.nl.

Het landschap kan niet zonder vrijwilligers en tijdens de Natuurwerkdag kunt u uw steentje bijdragen door bijvoorbeeld te snoeien, te plaggen of te maaien. Het is nuttig en goed voor insecten, vlinders of reptielen en daarnaast is het ook heel erg gezellig.

Vrijwilligersdag

In 2019 organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdag voor de 19e keer op ruim 500 locaties door heel Nederland. In Drenthe is de Natuurwerkdag gegroeid tot de grootste vrijwilligersdag in het groen. Groene partners zoals Staatsbosbeheer, Natuurmomenten, IVN en Het Drentse Landschap grijpen de Natuurwerkdag aan om samen met vrijwilligers en bewoners de natuur te beschermen en te behouden. Landschapsbeheer Drenthe coördineert de Natuurwerkdag in Drenthe en verzorgt onder andere het gereedschap en een bijenwaaier voor de deelnemers om ook na de Natuurwerkdag mee naar buiten te gaan.

De Natuurwerkdag in Drenthe wordt mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten. Partners van de Natuurwerkdag zijn Stichting Het Drentse Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, IVN en Scouting Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen