NK Autocross Zuidwolde

Er werd weer gecrossed op het zandcircuit van Ten Arlo en deze keer deden er niet alleen plaatselijke favorieten mee. In de deelnemerslijst van de Superklasse stond ook de naam van Tim Coronel, de man die op autosportgebied eigenlijk geen verdere introductie behoeft.

DSCF0791 (Medium)

Of het daar aan lag dat er zo veel publiek op de been was? Feit is dat het weer lekker druk was op en rond het circuit.

Dat zal er ook iets mee te maken hebben dat de autocross een sport is die vaak met het hele gezin, de hele familie of het hele bedrijf beleefd wordt. Vaak wordt er gezamenlijk op het wedstrijdterrrein gekampeerd met caravans en campers en is het hele weekend aan de wedstrijd gewijd. Tot nu toe hadden de crossers en hun gevolg weinig geluk wat het weer betreft. Bij 1 van de voorgaande wedstrijden in Pieterzijl bevroren de toeschouwers nog net niet. Het is al eind mei maar het voorjaar wil maar niet beginnen.

DSCF0572 DSCF0566 DSCF0563

Gelukkig laat in Zuidwolde de zon zich geregeld zien. De baan wordt tussen de races door perfect bijgehouden en de coureurs hebben er zin in. In de lange wachtrij voor de start wordt af en toe al vol ongeduld het gas flink ingetrapt.

DSCF0575 (Medium)

En elke klasse heeft zijn eigen charme. Van de nog herkenbare personenwagens tot de supersnelle buggy’s aan toe. Als in de loop van de middag de omroeper de Superklasse aankondigt, is het druk rond de baan. Het publiek verdringt zich achter de hekken. Maar het is niet alles goud wat er blinkt en ook een topcoureur blijkt gewoon materiaalpech te kunnen hebben.

DSCF0752 (Medium)   DSCF0751 (Medium)

Als na 1 van de races Tim Coronel zich welwillend laat interviewen door de speaker vertelt hij dat het hem niet meeviel, met name de hoeveelheid zand en blubber die opspat en het zicht van de coureurs enorm beperkt, had hem onaangenaam verrast. De speaker is tevreden maar de toegestroomde dames nog niet. Eérst samen op de foto!

DSCF0773  DSCF0799

Reacties