Kapsalon Hairtrends wordt Hair Professionals

Gerda (l) en Monica.
Foto: Eigen foto

Ruinerwold – Kapsalon Hairtrends in Ruinerwold geeft zichzelf dit najaar een metamorfose. Eigenaren Gerda en Monica hebben gekozen voor een nieuwe naam op de gevel. De kapperszaak gevestigd in een boerderij aan het Dijkhuizen, heeft een dermate specialistische ontwikkeling doorgemaakt, dat de voormalige naam niet meer paste bij identiteit van de salon. De kapperszaak met eigen haarwerkstudio gaat daarom sinds 1 oktober verder als Hair Professionals.

Sinds vijf jaar zijn we ons gaan specialiseren in hoofdhuidproblemen en haaruitval. “Door onze eigen klanten kwamen we er mee in aanraking en merkten we veel voldoening te halen uit deze tak van ‘haarzorg’”, geeft Monica aan. “We volgden cursussen bij dermatologen, verdiepten ons in producten en sloten ons aan bij ANKO haarwerken. Dat betekent dat we gecertificeerd zijn om ‘pruiken’ een ‘haaraanvullingen’ aan te meten en te onderhouden.”

Oorzaken

“Je denkt bij haaruitval al snel aan chemo, maar niet veel mensen weten dat er meer oorzaken kunnen zijn,” aldus Gerda. Ziekte als alopecia, maar ook stress en hormonen, kunnen ten grondslag liggen aan kale plekken of dunner wordend haar. En dat daar prima en vooral mooie oplossingen voor zijn weten niet veel mensen.”

Een tweede expertise ligt op het vlak van de hoofdhuidproblemen. Van jeuk tot extreme roos, dit kan enorme impact hebben. Speciaal hiertoe wordt het team regelmatig door dermatologen bijgeschoold en is er bovendien geavanceerde apparatuur in huis, om een scan van de hoofdhuid te maken. Monica: “We kunnen dan exact zien waar het probleem ligt en kunnen dan een persoonlijk advies en behandelplan met de juiste producten geven. In onze salon wordt trouwens puur en alleen met natuurlijke middelen gewerkt. Dit is niet alleen voor hen met speciale ‘zorg’ het beste, maar ook voor iedere reguliere klant.” Hiermee speelt het team in op een landelijke trend naar meer duurzame en gezonde producten.

Aparte ruimte

De specialisatie blijft niet ongemerkt. In de afgelopen jaren weten steeds meer klanten van ver buiten Ruinerwold deze bijzondere salon te vinden. In een aparte ruimte in de boerderij worden zij ontvangen. Privacy is namelijk enorm belangrijk. We promoten onze dienstverlening dan ook specifiek bij huisartsen en op specifieke poli’s in het ziekenhuis.

De naamsverandering is dan ook een logische stap om de buitenwereld nog beter te laten zien wat de kwaliteit van deze salon is. Waarbij de dames nog wel benadrukken dat iedere klant welkom is, ook voor het reguliere knip- en kleurwerk. Ondertussen siert het nieuwe logo de gevel en wappert er een frisse vlag in de mast.

Reacties