Fittest voor 70-plussers in Ruinen

Fitheidstest uit 2015 in Zuidwolde.
Fitheidstest uit 2015 in Zuidwolde.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Iedere 70+er uit Ruinen en omgeving heeft een uitnodiging in de brievenbus ontvangen voor een Fitheidstest op maandag 4 november in dorpshuis ’t Neie Punt.

De fitheidstest is bedoeld voor inwoners uit Ruinen en omgeving die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. In oktober 2017 heeft deze test in Ruinen ook plaatsgevonden. De fitheidstest duurt ongeveer één uur en is speciaal voor 70-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk, bloedsuiker. De fitheidstest wordt georganiseerd door de sportfunctionaris van gemeente De Wolden in samenwerking met huisartsenpraktijk Ruinen, Icare, Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, Stichting Welzijn De Wolden en Prima Life.

Deze specialisten zijn op 4 november ook aanwezig en kunnen waar nodig advies geven. Er zijn na deze fitheidstest voldoende mogelijkheden om te blijven bewegen. Er is ter plekke informatie over het sport- en beweegaanbod in de buurt. Wie nieuwsgierig is naar zijn of haar fitheid, wel wat advies kan gebruiken om dit te behouden of te verbeteren, kan zich aanmelden via de per post te ontvangen antwoordbrief voor 18 oktober. Info: [email protected] of 06-52580764.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen