Piemels op parallelweg A32 ergeren gemeente

Piemels op de weg.
Piemels op de weg.
Foto: Fotopersburo Steenwyck / Rhoxana Ynema

Nijeveen – Op de Rijksweg die parallel loopt langs de A32 ter hoogte van Nijeveen, is op zeven verschillende plekken het asfalt beklad met tekeningen van onder andere penissen. Wie ze heeft aangebracht is niet bekend maar de gemeente Meppel kan er niet om lachen.

De tekeningen variƫren van verschillende soorten penissen en stokpoppetjes en staan op de Rijksweg tussen Nijeveen en Steenwijk die langs de A32 loopt.
In een reactie aan De Stentor laat de gemeente Meppel weten de tekeningen snel weg te gaan halen omdat sommigen dit als kwetsend, beledigend of vervelend kunnen ervaren.
Wel is de gemeente blij dat het op de Rijksweg is geweest en niet op de snelweg zelf waar levensgevaarlijke situaties van kunnen ontstaan.

Tour de France

Het op wegen schilderen van penissen is ook ene geliefd tijdverdrijf voor veel mensen tijdens de bergetappes van de Tour de France. Die mensen hopen dat hun kunstwerk dan breeduit in beeld komt, daarom heeft de Tour-organisatie een speciale eenheid in dienst die deze tekeningen met spuitbus zelf aanpast, zodat ze niet meer op een mannelijk geslachtsdeel lijken. Dat gebeurt kort voordat de renners dat punt passeren en is een uitermate

Reacties

Cookieinstellingen