Fotoserie: Obs De Rozebottel wint kindergemeenteraad

Zuidwolde – Het voorstel van de openbare basisschool De Rozebottel is donderdagavond winnaar geworden van de kindergemeenteraad. Het voorstel voor een fietstocht van Koekange naar Zuidwolde kreeg na twee stemrondes één luttele stem meer dan de voorstellen van obs ’t Echtenest uit Echten en obs De Bosrand uit Kerkenveld.

Het voorstel werd met verve toegelicht en verdedigd door Nynke Bosma, Milan Brinkman, Pascal Brinkman, Koen Witteveen en Mees Schoemaker. De fietstocht van ongeveer 15 kilometer, waar alle deelnemende scholen van de kindergemeenteraad, maar ook de andere scholen aan mee mogen doen, wordt onderweg opgeleukt met opdrachten. Doel is om de leerlingen een leuke middag te bezorgen en geld op te halen voor KiKa kinderkanker. De minimale inleg is dan één euro, maar met een glimlach werd gezegd dat meer ook mag.

Voorstellen

De winnende school kreeg een cheque van 750 euro, waarmee het voorstel uitgevoerd kan worden. De andere voorstellen waren een middagje in de sporthal met een stormbaan en andere luchtkussens van Het Groene Hart uit Zuidwolde, het ontwerpen van een eigen verkeersbord voor de veiligheid bij scholen, een idee van De Bosrand, en een oud-Hollandse spelletjesmiddag met ook moderne spellen voor jong en oud, een voorstel van ’t Echtenest.

Reacties