Sfeervolle boeken- en kunstmarkt

Van veraf is het al te zien: daar is iets te doen!

DSCF0548  DSCF0547Een fleurige muziektent onder de hoge bomen, fris witte kraampjes en slenterende, overal rondneuzende mensen. Het is zonnig maar de boeken- en  kunstmarkt staat onder de grote bomen voor de bibliotheek en is aangenaam beschaduwd. Maar goed ook, want de kraam van de Noaberhoeve staat vol met heerlijke kaas, sappen en melkproducten die natuurlijk niet warm mogen worden.

DSCF0525

Bij de boekenkramen klinkt af en toe een kreet van herkenning als een lang uit het oog verloren lievelingsboek in één van de kramen blijkt te liggen. Er is ook wel een heel ruime keus, van stripboeken en kinderboeken, streekromans en literaire werken, tot werkplaatshandboeken voor auto’s die nu “oldtimer” heten.

DSCF0537

Ook de andere kramen zijn goed gevuld. Handarbeid, handwerk, kunstwerk. Prachtige schilderijen, handgeknoopte kleden, knuffels die er zo schattig uitzien dat je je bijna schuldig voelt als je er aan voorbij loopt zonder er één mee naar  huis te nemen.

DSCF0533

Een gitaarduo zorgt voor nog meer sfeer en rondom hun speelplek genieten geboeide luisteraars in het zonnetje van de muziek. Een donatie in de hoed mág, maar hoeft niet.

DSCF0529    DSCF0530

 

Reacties