Workshopdag geluidstechniek bij Scala

Workshopdag.
Workshopdag.
Foto: Scala

Hoogeveen – ‘Help, mijn boxen piepen. Hoe richt ik mijn microfoons? Waar is dat knopje voor? Hij doet het niet’. Herkenbare situaties? Scala Centrum voor de Kunsten houdt een workshopdag geluidstechniek voor beginners op zaterdag 2 november van 11.00 tot 16.00 uur bij Scala aan de Markt 5 in Hoogeveen.

Docent/technicus Arnoud van der Laan van AE Audio Productions leert de deelnemers van alles over het bedienen van de mixer, verschillende microfoontypes, het werken met monitoren en nog veel meer. Meedoen kan vanaf 18 jaar en kost € 59,-. Aanmelden kan tot 25 oktober via ontdekscala.nl.

Veel ervaring

De workshop is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het bedienen van een geluidsinstallatie of er weleens mee werkt. Docent Arnoud van der Laan heeft veel ervaring met het verzorgen van geluidstechniek voor koren, orkesten, bands en theatervoorstellingen en is gastdocent aan het conservatorium in Haarlem. Hij vertelt: ‘De workshop begint met een duidelijke uitleg van de apparatuur en geluidsvoorbeelden. Een groot deel van de dag is ingeruimd voor de praktijk. Samen bouw je een geluidsinstallatie op en ga je oefenen met het mixen van muziek, het oplossen van ‘rondzingende’ microfoons en andere praktijksituaties. Je krijgt een uitgebreid cursusboekje mee naar huis, zodat je alles nog eens rustig kunt nalezen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen