Fotoserie: Eerste perenpluk voor kinderen mooi succes

Ruinerwold – De opbrengst bedroeg iets meer dan vier tientjes, maar uiteindelijk was het daar bij de eerste perenpluk voor kinderen helemaal niet om te doen. Onder leiding van jeugdveilingmeester Ronald Buld ging het vanmorgen om te leren hoe zo’n perenbomenveiling er aan toe gaat, maar ook hoe je veilig de peren uit de bomen krijgt.

Ter hoogte van de Larijhoeve aan de Dokter Larijweg, ergens tussen Oosteinde en Ruinen, verzamelden zich rond negen uur vele kinderen met hun ouders. Ze werden daar niet alleen opgewacht door de veilingmeester, maar hij had sterke hulpkrachten meegenomen in de vorm van jongens van jeugdsoos De Miete. Ook was Jellie Scholing van de Stoofperenfeestcommissie aanwezig. Heel toevallig: Jellie en Ronald zijn exact even oud, geboren op 23 maart 1976. een verschil: Ronald is een geboren en getogen spekbraander, Jellie zag het levenslicht in Kollum.

Perensoorten

Op de vraag hoeveel verschillende perensoorten er wel niet zijn, kreeg Ronald Buld een wel heel gevat antwoord: ‘papa zei dat er lekkere en vieze peren zijn’, kreeg een meisje de lachers op haar hand. een  moeder met kinderen uit Hoogeveen vertelde dat het vooral de sfeer is die haar deed besluiten te komen.

De eerste biedingen kwamen aarzelend tot stand, steeds te beginnen met vijftig cent. Zo veel als op hetzelfde moment aan de andere kant van de Larijweg, nabij De Karstenhoeve werd geboden, lukte kinderveilingmeester Buld niet. Daar bedroeg het gemiddelde bedrag dat per boom (of paar bomen) werd geboden liefst 15 euro. De bomen zaten dan ook vol peren dit jaar.

Lees ook Stoofperenfeest verrijkt met kinderveilingmeester

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen