Echtpaar Hagewoud is zestig jaar getrouwd

Bloemen voor Roelof en Ereldina Hagewoud.
Bloemen voor Roelof en Ereldina Hagewoud.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Voor de mensen die woensdag in de buurt van de Commissaris De Vos van Steenwijkstraat in Ruinerwold waren, was er geen ontkomen aan. Het reusachtige opgeblazen bruidspaar maakte dan ook nogal wat geluid, dus daar moest wel een feestje gevierd worden. Voor Roelof en Ereldina Hagewoud was dat ook zo: zestig jaar getrouwd.

Ze zijn in de Wijk getrouwd door de heer Goldstein, de toenmalige gemeentesecretaris van de Wijk. Ze leerden elkaar kennen op een dansavond bij Wittink in de Wijk, waar de vonk goed oversloeg. Hij kwam met vrienden vanuit Ruinerwold, zij speelde op die zondagavond een thuiswedstrijd. ‘Hij kon fijn dansen’, zegt ze tussen neus en lippen door.

Toen het stel getrouwd was, hebben ze elf jaar geboerd met koeien en kippen, maar ook in die jaren was er al een en ander te doen rond de landbouw: kleinere bedrijven werden gesaneerd, waaronder die van de familie Hagewoud. Daarop kreeg Roelof werk bij de grasdrogerij, later vertrok hij naar de betonindustrie: Waco Liesbosch beton in Meppel. Bij de verghuizing van dit bedrijf uit Meppel, kon Roelof op zijn 58ste met vervroegd pensioen. Ereldina wekte bij mensen thuis als coupeuse en was daar altijd enorm handig in.

Het paar heeft twee dochters, vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Er staat het echtpaar nog een verrassingsfeestje te wachten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen