Fietspad Havelterweg Ruinerwold aan zijden draadje

Zo'n pad wil Ruinerwold ook wel.
Zo'n pad wil Ruinerwold ook wel.
Foto: Artizzl media

Ruinerwold – De aanleg van het fietspad langs de Havelterweg in Ruinerwold, een lang gekoesterde wens van het dorp, hangt aan een zijden draadje. De provincie subsidieert niet en het is nog maar de vraag of de gemeente uit eigen zak betaalt.l En er speelt nog de houding van twee buurgemeenten.

Een en ander bleek uit de (sluitende) begroting voor 2020 die dinsdagmorgen werd gepresenteerd. Wethouder Jan van ’t Zand, die over de financiën gaat, was tevreden over de begroting, mede doordat  de reeds geplande investeringen ter waarde van vier miljoen euro per jaar gewoon doorgang kunnen vinden.

Kerkenveld

Daaronder een tweetal fietspaden, al is niet helemaal zeker of de aanleg van het fietspad langs de Havelterweg in Ruinerwold uiteindelijk wel doorgaat. ‘Daarvoor hadden we graag subsidie van de provincie ontvangen, maar die is niet toegekend. We hebben ook nog een aanvraag lopen voor het fietspad aan de Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld, dat is nog even afwachten. Mogelijk wordt dit pad eerder aangelegd dan de Havelterweg’, liet de nieuwbakken wethouder Hilda Mulder weten. Maar dan moet hier ook wel subsidie voor komen van de provincie. De gemeente heeft 543.000 euro voor beide paden begroot.

Bij de Havelterweg in Ruinerwold speelt ook mee dat de gemeenten Meppel en Westerveld, die ook deels eigenaar van deze weg zijn, al hebben aangegeven geen fietspad aan te willen leggen. Dat is volgens het college een belangrijk argument bij de keuze eventueel zelf 300.000 euro bij te passen, zodat het pad er alsnog kan komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen