Jeugd centraal in derde ronde Initiatiefrijk De Wolden

Het Platte Dakkie werd zaterdag geopend.
Het Platte Dakkie werd zaterdag geopend.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – Diverse nieuwe projecten krijgen subsidie vanuit de regeling ‘Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021’. In totaal ontvangen zij bijna 17.000 euro. Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in gemeente De Wolden.

Het kinderclubwerk in Koekange bestaat al lang en heeft een onderkomen in het Plat Dakkie, achter dorpshuis De Schakel. Het Plat Dakkie is onlangs helemaal vernieuwd, met inzet van vele vrijwilligers en bijdragen uit fondsen, waaronder Initiatiefrijk De Wolden. Met een extra bijdrage van ruim 600 euro kunnen de vrijwilligers nu ook nieuwe materialen aanschaffen.

Boomhut Drogteropslagen

De wens voor een boomhut in Drogteropslagen is voortgekomen uit de kindergemeenteraad. Dit was het winnende project waar de kinderen over vergaderd hebben in de kindergemeenteraad. Voor realisatie van de plannen van de kinderen is 1.100 euro uit Initiatiefrijk bijgedragen. Het doel van dit project is het uitbreiden van de natuurtuin, om er een beleef- en natuurterrein van te maken. Met het bouwen van de boomhut wordt het spel- en bewegingsplezier vergroot.

Een ander project is de Themadag Vrouwen van Nu van 7 maart 2020. Het is een themamiddag om een betere samenwerking en versterking onderling te realiseren. Alle tien verenigingen zijn hierbij betrokken. Ook vrouwen die geen lid zijn, worden van harte uitgenodigd. Deze middag zijn diverse workshops over tal van onderwerpen met als gezamenlijk thema ‘samenwerken en versterken’.

Bewoners Wiltenhofje

De bewoners van het hofje aan de Wiltenweg in de Wijk willen graag hun woonomgeving verbeteren. Dit willen ze doen door het aanleggen van een ontmoetingsplek, het verfraaien van het groen en het verharden van het hofje.

Koekange heeft een drukke doorgaande weg en hier ontbreekt feestverlichting tijdens de feestdagen. De ondernemersvereniging wil zich hier graag voor inzetten om dit te realiseren. Doel is om kwalitatief goede en duurzame feestverlichting aan te schaffen. Het plaatsen, verwijderen en opslag/onderhoud zal verzorgd worden door de ondernemers van Koekange. “Door deze sfeervolle verlichting in dit lintdorp op te hangen zal het dorp een stuk gezelliger aandoen. Dit draagt bij aan de leefbaarheid”, aldus de ondernemersvereniging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen